Cv & sanitair

Waarom kiezen voor een degelijke en energiezuinige verwarmingsinstallatie?

Maar liefst 70% van de energiekosten gaan in een gemiddeld gezin naar het verwarmen van de woning. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een energiezuinige en efficiënte installatie.

Een cv-installatie kan op verschillende energiebronnen werken. Welke brandstof je best gebruikt zal afhangen van de beschikbaarheid in de omgeving en het persoonlijk verbruik. De meest gebruikte energiebronnen voor een cv-installatie zijn aardgas, elektriciteit, propaan en stookolie (mazout). Daarnaast wordt ook groene energie steeds populairder. 

Het werkingsprincipe van centrale verwarming is best eenvoudig. De cv-ketel zal met de hulp van brandstof water of lucht verwarmen en doorgeven via een netwerk van buizen of kanalen. De meest gekende verwarmingselementen zijn radiatoren en vloerverwarming maar er zijn ook heel wat andere alternatieven. Naast verwarmingsinstallatie wordt de ketel van een centrale verwarming ook gebruikt voor het opwarmen van warm water dat gebruikt kan worden in de badkamer of keuken.

IMG_2210 (1).JPG
IMG_1437.JPG
IMG_1387.JPG
IMG_2348 (2).JPG